Persbericht

Persbericht

Persbericht (8 december 2017)

Bestuur van Sporthal De Schakel draagt taken over

Per 1 januari a.s. draagt het bestuur van (Stichting) Sporthal De Schakel in Nieuwleusen de taken over aan het bestuur van De Spil. Dit gebeurt op een moment dat nieuwbouw van Kulturhus De Spil in volle gang is. In 2008 privatiseerde de gemeente De Schakel en droeg toen het beheer over aan een nieuw opgerichte stichting. Nu, 10 jaar later, zijn er nieuwe kansen voor Nieuwleusen. De Spil biedt straks ook sporters ruimte. De komen maanden blijft De Schakel nog gewoon open, tot de ingebruikname van De Spil. Daarna wordt De Schakel gesloopt.

Lange adem
Nog in maart 2012 moest het bestuur van De Schakel melden dat de plannen voor een Kulturhus in Nieuwleusen de ijskast in moesten. Samen met de gemeente Dalfsen bleek het niet mogelijk om een toekomstbestendige exploitatie rond te krijgen. En ook andere hobbels konden toen nog niet worden genomen. Het vroeg om een lange adem van alle betrokkenen.

Dubbel zuur
Voor sporters, bezoekers, medewerkers en bestuur van De Schakel was deze teleurstelling ‘dubbel zuur’. Onderhoud aan de (38 en 17 jaar oude) sporthallen werd keer op keer uitgesteld. Het dak lekt al jaren, het sanitair is gedateerd en de vloeren zijn aan vervanging toe. En de lijst met gebreken is veel langer. Wel kreeg de kantine een noodzakelijk ‘facelift’. Dit gebeurde met het oog op de nieuwbouw, met spullen van ‘DeuroeVeuroe’ en door inzet van eigen personeel.

Veel hoogtepunten
In de afgelopen jaren bood Sporthal De Schakel ruimte aan vele activiteiten. Iedere week opnieuw aan sporten als volleybal, gymnastiek, hockey, zaalvoetbal, badminton, judo, koersbal, en meer. De kantine is nog steeds voor velen een fijne buurtkamer. Andere activiteiten werden een enkele keer per jaar georganiseerd, en waren prachtige hoogtepunten voor de bezoekers. Dit geldt voor het Sinterklaasfeest, de ondernemersbeurs, het Kerstfeest en evenementen als het oliebollentournooi.

Centrum Nieuwleusen
Het bestuur van De Schakel is blij dat er nu gebouwd wordt aan nieuwe sportfaciliteiten, juist in het centrum van Nieuwleusen. Afscheidnemend Schakel-voorzitter Jan Eleveld: “Prachtig dat er op deze plek wordt gewerkt om voorzieningen voor het dorp te behouden, zelfs uit te breiden. Ik hoop dat de Spil het gemeenschapsgevoel in Nieuwleusen bevordert. En dat inwoners hier elkaar ontmoeten, tijdens activiteiten die verenigingen, instellingen en clubs organiseren. Voor jongeren maar zeker ook voor ouderen die steeds langer vitaal blijven”. Penningmeester Eddy van der Steege maakt van de gelegenheid gebruik om ‘alle relaties te bedanken met wie hij in de afgelopen jaren voor De Schakel de financiën kon organiseren’.

Oud en Nieuw
Het aftredend bestuur van Stichting De Schakel bestaat, naast voorzitter Jan Eleveld en Eddy van der Steege (penningmeester), uit Gerard den Ouden en Warry Meuleman (secretaris). Het bestuur van De Spil wordt gevormd door Hans Groenhuis (voorzitter), Herman Odink (penningmeester), Gerrit Schoonhoven (secretaris), Hans van Zanten (vice-voorzitter) en Peter Veldhuis. De huidige medewerkers van De Schakel gaan mee naar De Spil.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u bellen met de secretaris van het bestuur van Stichting De Schakel, Warry Meuleman.Zijn telefoonnummer is 06-52591670.

Naar nieuwsoverzicht
“Zonder tegenslag bestaat er geen overwinning”